Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία  eykeko logo 

(Ε.Υ.Κ.Ε.ΚΟ)  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ 

Ε.Υ.Δ. Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ"

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

 

 

 

 

 

Ίσες ευκαιρίες εργασιακής ένταξης των χρόνια πασχόντων της Θεσσαλονίκης

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ: ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ», υλοποιεί το Σχέδιο Δράσης«Ίσες ευκαιρίες εργασιακής ένταξης των χρόνια πασχόντων της Θεσσαλονίκης»

Στόχος του  Σχεδίου είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια στον τομέα της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τις Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες (ΕΚΟ), δημιουργώντας σημαντικά ρήγματα στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Η παρέμβαση, μέσω της ενεργοποίησης του τοπικού κοινωνικού ιστού, με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης, με την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών κλάδων απασχόλησης της Π. Θεσσαλονίκης, τη δημιουργία προϋποθέσεων ενίσχυσης της απασχολησιμότητας, προώθησης ίσων ευκαιριών, άρσης των συνθηκών κοινωνικού αποκλεισμού και κοινωνικής και εργασιακής ένταξης ανέργων ΕΚΟ.

Το Σχέδιο Δράσης αφορά την ένταξη 100 ατόμων ανέργων Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων, των κατηγοριών:

Άτομα με αναπηρία άνεργοι, πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις (π.χ. μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, πνευμονοπάθειες, Αιμορροφιλικοί, Πάσχοντες από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, Καρκινοπαθείς, πάσχοντες από Νόσο Crohn και άλλες νόσους του γαστρεντερολογικού συστήματος, κυστική ίνωση, ρευματοειδή αρθρίτιδα, εγκεφαλίτιδες, μυϊκές δυστροφίες, Parkinson κλπ).

σε δράσεις Συμβουλευτικής στήριξης της Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας και Δράσεις Επιδοτούμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για την στήριξη και προετοιμασία των ανέργων κατά την ένταξή τους στην Αγορά Εργασίας.

 

 

  

Πρόσφατα νέα